Jan Helin är en korkskalle

Citat:
"Jag tror att en tydlig hållning från medier är akut viktigt. Akut för det förefaller inte som alla publicister noterat det uppenbara: Vi har tappat monopolet på offentligheten. Idag kan alla bli sin egen utgivare på internet. I större skala finns nya organiserade utgivare som Flashback och Pirate Bay. Inom ramen för de nätverken publiceras regelmässigt namn och bild på personer i nyheterna som medier inte väljer att publicera. Plus material som det bara är möjligt att publicera om man slipper ta ansvar."

Jan Helin, Chefredaktör på Aftonbladet på sin nya blogg: http://blogg.aftonbladet.se/26609



Jan Helin har kommit fram till att bryta mot de pressetiska regler som journalister i många år har använt som rättesnöre. Det är förvisso inte första gången som Aftonbladet gör det, men att föra ett resonemang kring det innan man publicerar och på "logisk" väg komma fram till att journalister inte längre har "monopol på offentligheten" är bland det mest korkade jag har läst. Hur kan man ens för ett ögonblick tro att man någonsin har haft det?

Mediavärlden är i stor förändring och det är inte någon nyhet för dom som har förstått att internet är här för att stanna (runt 1990 fanns det några tvivlare, nu finns det bara en; Jan Helin) och när nu äntligen Aftonbladet har förstått det väljer de att ge efter på den i särklass starkaste punkten som skiljer Aftonbladet med internet, nämligen integriteten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0